Gebruikersinstructies

Hier vindt u gedetailleerde informatie over onze heren- en dameswerkschoenen

HET GRAM RANGE

UL1P veiligheidsschoenen

Dit veiligheidsschoeisel voldoet aan de Verordening Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Verordening 2016/425) en voldoet aan de eisen van de Europese norm EN ISO 20345: 2011. Het is gecertificeerd door CTC France (aangemelde instantie 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - Frankrijk.

Veiligheidsschoeisel wordt vervaardigd uit zowel synthetische als natuurlijke materialen die voldoen aan de relevante secties van EN ISO 20345: 2011 voor prestaties en kwaliteit.

Veiligheidsschoenen zijn ontworpen om het risico op letsel dat de drager tijdens het gebruik kan veroorzaken, te minimaliseren. Het is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een veilige werkomgeving en zal letsel niet volledig voorkomen als zich een ongeval voordoet dat de testlimieten van EN ISO 20345: 2011 overschrijdt. De grootte range is 37-48.

Het schoeisel beschermt de tenen van de drager tegen het risico van letsel door vallende voorwerpen en bekneld raken tijdens het dragen in industriële en commerciële omgevingen waar mogelijke gevaren optreden met de volgende bescherming plus, indien van toepassing, extra bescherming.

De geleverde impactbescherming is 200 Joule.
De geboden compressiebescherming is 15,000 Newton.


Extra bescherming kan worden geboden en wordt als volgt op het product aangegeven:

P Tussenzool van staal of glasvezel, ontworpen om perforatiekrachten tot 1100 Newton te weerstaan
C - Elektrische weerstand minder dan 100 kΩ
A - Materialen en structuur ontworpen om statische elektriciteitsladingen af ​​te voeren (resistiviteit range tussen 0,1 en 1000 100 M.)
E - Het energieabsorptievermogen in het gebied van de hiel is groter dan / gelijk aan 20 J
HI - Schoeisel geïsoleerd tegen hitte, ontworpen om de temperatuuropbouw te vertragen (minder dan 22 ° C)
CI - Schoeisel geïsoleerd tegen kou, ontworpen om de temperatuurdaling te vertragen (minder dan 10 ° C)
FO - Weerstand tegen brandstoffen
WRU - Waterbestendig bovendeel
HRO - Hittebestendige zolen (tot 1 min. Contacttijd bij 300 ° C)

De enige gedekte risico's zijn die welke worden aangegeven door de symbolen op het schoeisel. Symbolen zijn beschermingsspecifiek. Latere toevoegingen kunnen productkenmerken wijzigen.

Het is belangrijk dat het voor slijtage geselecteerde schoeisel geschikt is voor de vereiste bescherming en slijtageomgeving. Als er geen slijtageomgeving bekend is, is het erg belangrijk dat er overleg plaatsvindt tussen de verkoper en de koper om, waar mogelijk, te zorgen voor het juiste schoeisel.

Om de beste service en slijtage van schoeisel te garanderen, is het belangrijk dat het schoeisel regelmatig wordt schoongemaakt en behandeld met een goed gepatenteerd reinigingsproduct. Gebruik geen bijtende reinigingsmiddelen. Wanneer schoeisel wordt blootgesteld aan natte omstandigheden, mag het na gebruik op natuurlijke wijze drogen op een koele, droge plaats en mag het niet geforceerd worden gedroogd, aangezien dit kan leiden tot aantasting van het bovenmateriaal. Bij opslag onder normale omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) is de ouderdomsdatum van een schoeisel over het algemeen ongeveer 2 jaar. 


Dit schoeisel is met succes getest volgens EN ISO 20345: 2011, slipvast en de volgende markeringssymbolen zijn van toepassing:


Markering van product voor antislip-eigenschappen Markeringscode
Keramische tegel met natriumlaurylsulfaat SRA

* Opmerking: in bepaalde omgevingen kan nog steeds slip optreden


Als het schoeisel wordt verzorgd en gedragen in de juiste werkomgeving en wordt opgeslagen in droge, geventileerde omstandigheden, moet het een goede levensduur hebben, zonder voortijdig falen van de buitenzool, het stiksel van het bovenwerk en het bovenwerk. De werkelijke levensduur van schoeisel is afhankelijk van het type schoeisel, omgevingsfactoren die de slijtage, vervuiling en degradatie van het product kunnen beïnvloeden.


Markering op schoenen geeft aan dat het schoeisel een licentie heeft volgens de PBM-verordening en als volgt is:


UL1P Artikel nr.
Trendy Europa A/S De naam van de fabrikant
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Denemarken
Postadres van de fabrikant
CE CE-markering
EN ISO 20345: 2011 Aantal Europese norm
SB Beschermingscategorie
P Penetratieweerstand
E Energieabsorptie van het zitgedeelte
SRA Type slipweerstand

Categorieën veiligheidsschoeisel:

SB - Professionele veiligheidsschoen met neus, ontworpen om stootkrachten tot 200 J te weerstaan
S1 - Gesloten rugdeel, antistatische eigenschappen, schokabsorberende hielen, weerstand tegen brandstoffen
S2 - als S1 + Waterafstotend (penetratie en absorptie)
S3 - als S2 + Weerstand tegen penetratie door scherpe voorwerpen. Profielzolen

Als het schoeisel beschadigd raakt, blijft het niet het gespecificeerde beschermingsniveau bieden en om ervoor te zorgen dat de drager de maximale bescherming blijft genieten, moet het schoeisel onmiddellijk worden vervangen.

De verpakking die op het verkooppunt bij het schoeisel wordt geleverd, is bedoeld om ervoor te zorgen dat het schoeisel in dezelfde staat aan de klant wordt geleverd als bij verzending; de doos kan ook worden gebruikt om het schoeisel in op te bergen wanneer het niet wordt gedragen. Wanneer het in dozen verpakte schoeisel wordt opgeslagen, mogen er geen zware voorwerpen op worden geplaatst, aangezien dit de verpakking en mogelijke schade aan het schoeisel kan beschadigen.

Het schoeisel wordt geleverd met een uitneembare binnenzool. Let op: de test is uitgevoerd met de binnenzool op zijn plaats. Het schoeisel mag alleen worden gebruikt als de binnenzool op zijn plaats zit. De binnenzool mag alleen worden vervangen door een vergelijkbare binnenzool geleverd door de oorspronkelijke schoenenfabrikant.


Penetratieweerstand
In dit schoeisel wordt een niet-metalen penetratiebestendige inzet gebruikt.

De penetratieweerstand van dit schoeisel is in het laboratorium gemeten met een afgeknotte spijker met een diameter van 4,5 mm en een kracht van 1100 N. Hogere krachten of spijkers met een kleinere diameter vergroten het risico op penetratie. In dergelijke omstandigheden moeten alternatieve preventieve maatregelen worden overwogen.

Er zijn momenteel twee generieke soorten penetratiebestendige inzetstukken verkrijgbaar in PBM-schoenen. Dit zijn metaalsoorten en die van niet-metalen materialen. Beide typen voldoen aan de minimale vereisten voor penetratieweerstand van de standaard die op dit schoeisel is gemarkeerd, maar elk heeft verschillende extra voor- of nadelen, waaronder de volgende:

Metaal: wordt minder beïnvloed door de vorm van het scherpe voorwerp / gevaar (dwz diameter, geometrie, scherpte), maar als gevolg van schoenmaakbeperkingen beslaat het niet het hele onderste deel van de schoen;

Niet van metaal: is mogelijk lichter, flexibeler en biedt een groter dekkingsgebied in vergelijking met metaal, maar de penetratieweerstand kan meer variëren afhankelijk van de vorm van het scherpe object / gevaar (dwz diameter, geometrie, scherpte)

Neem voor meer informatie over het type penetratiebestendig inzetstuk in uw schoenen contact op met de fabrikant of leverancier die in deze instructies wordt beschreven.


Antistatisch schoeisel

Uw nieuw aangeschafte veiligheidsschoenen zijn antistatisch; hieronder volgt een korte uitleg. Antistatisch schoeisel moet worden gebruikt om elektrostatische ladingen tot een minimum te beperken en zo het risico op vonkontsteking van bijvoorbeeld brandbare stoffen en dampen te vermijden. En als het risico op elektrische schokken door elektrische apparaten of onder spanning staande onderdelen niet volledig is geëlimineerd. Opgemerkt moet worden dat antistatisch schoeisel geen afdoende bescherming tegen elektrische schokken kan garanderen, aangezien het alleen een weerstand tussen voet en vloer introduceert. Als het risico op elektrische schokken niet volledig is geëlimineerd, zijn aanvullende maatregelen om het risico te vermijden essentieel. Dergelijke maatregelen, evenals de hieronder vermelde aanvullende tests, moeten een routineonderdeel zijn van de ongevallenpreventieprofessionalgramik van de werkplek. De ervaring heeft geleerd dat het ontladingspad door het product voor antistatische doeleinden normaal gesproken een elektrische weerstand van minder dan 1000 M moet hebbenΩop elk moment gedurende de levensduur. Een waarde van 100 KΩis gespecificeerd als de laagste weerstandslimiet van een product wanneer het nieuw is, om een ​​beperkte bescherming te bieden tegen gevaarlijke elektrische schokken of ontsteking in het geval dat een elektrisch apparaat defect raakt bij bedrijf met spanningen tot 250V. Onder bepaalde omstandigheden moeten de gebruikers zich er echter van bewust zijn dat het schoeisel onvoldoende bescherming kan bieden en dat er te allen tijde aanvullende voorzieningen moeten worden getroffen om de drager te beschermen. De elektrische weerstand van dit type schoenen kan aanzienlijk worden gewijzigd door buigen, vervuiling of vocht. Dit schoeisel zal zijn beoogde functie niet uitoefenen als het in natte omstandigheden wordt gedragen. Het is daarom noodzakelijk ervoor te zorgen dat het product in staat is zijn ontworpen functie te vervullen bij het afvoeren van elektrostatische ladingen en ook enige bescherming te geven gedurende zijn hele levensduur. De gebruiker wordt aanbevolen om een ​​interne test voor elektrische weerstand op te stellen en deze regelmatig en regelmatig te gebruiken. Als het schoeisel wordt gedragen in natte omstandigheden waar het zoolmateriaal vervuild raakt, moeten dragers altijd de elektrische eigenschappen van het schoeisel controleren voordat ze een gevarengebied betreden. Waar antistatisch schoeisel wordt gebruikt, moet de weerstand van het vloeroppervlak zodanig zijn dat de bescherming die het schoeisel biedt niet wordt aangetast. Bij gebruik mogen er geen isolerende elementen met uitzondering van een normale slang tussen de binnenzool van het schoeisel en de voet van de drager worden aangebracht. Als er een inzetstuk tussen de binnenzool en de voet wordt geplaatst, moet het gecombineerde schoeisel / inzetstuk worden gecontroleerd op elektrische eigenschappen. 


Draag leven

De levensduur van schoenen is niet eindeloos. De exacte levensduur van het product hangt sterk af van hoe en waar het wordt gedragen en onderhouden. Het is daarom erg belangrijk dat u het schoeisel voor gebruik zorgvuldig onderzoekt en het vervangt zodra het ongeschikt lijkt voor slijtage. Zorgvuldige aandacht moet worden besteed aan de staat van de bovenste stiksels, slijtage van het loopzoolpatroon en de conditie van de boven- / buitenzoolverbinding. Vervang schoenen tijdig, vooral als ze ernstig beschadigd of versleten zijn. Door de jaren heen kunnen de eigenschappen van het materiaal negatief worden beïnvloed door elementen zoals microben, vocht en / of temperatuur. Dit geldt ook voor ongebruikte schoenen. 


Schoonmaak

Maak uw schoenen regelmatig schoon met hoogwaardige reinigingsbehandelingen die worden aanbevolen als geschikt voor het doel. Gebruik nooit bijtende of bijtende schoonmaakmiddelen.


Neem voor meer informatie contact op met:

Luchttox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Denemarken
Tel: +45 71994040 XNUMX XNUMX

Veiligheidsschoenen UL1

Dit veiligheidsschoeisel voldoet aan de Verordening Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Verordening 2016/425) en voldoet aan de eisen van de Europese norm EN ISO 20345: 2011. Het is gecertificeerd door CTC France (aangemelde instantie 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - Frankrijk.

Veiligheidsschoeisel wordt vervaardigd uit zowel synthetische als natuurlijke materialen die voldoen aan de relevante secties van EN ISO 20345: 2011 voor prestaties en kwaliteit.

Veiligheidsschoenen zijn ontworpen om het risico op letsel dat de drager tijdens het gebruik kan veroorzaken, te minimaliseren. Het is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een veilige werkomgeving en zal letsel niet volledig voorkomen als zich een ongeval voordoet dat de testlimieten van EN ISO 20345: 2011 overschrijdt. De grootte range is 37-48.

Het schoeisel beschermt de tenen van de drager tegen het risico van letsel door vallende voorwerpen en bekneld raken tijdens het dragen in industriële en commerciële omgevingen waar mogelijke gevaren optreden met de volgende bescherming plus, indien van toepassing, extra bescherming.

De geleverde impactbescherming is 200 Joule.
De geboden compressiebescherming is 15,000 Newton.


Extra bescherming kan worden geboden en wordt als volgt op het product aangegeven:

P Tussenzool van staal of glasvezel, ontworpen om perforatiekrachten tot 1100 Newton te weerstaan
C - Elektrische weerstand minder dan 100 kΩ
A - Materialen en structuur ontworpen om statische elektriciteitsladingen af ​​te voeren (resistiviteit range tussen 0,1 en 1000 100 M.)
E - Het energieabsorptievermogen in het gebied van de hiel is groter dan / gelijk aan 20 J
HI - Schoeisel geïsoleerd tegen hitte, ontworpen om de temperatuuropbouw te vertragen (minder dan 22 ° C)
CI - Schoeisel geïsoleerd tegen kou, ontworpen om de temperatuurdaling te vertragen (minder dan 10 ° C)
FO - Weerstand tegen brandstoffen
WRU - Waterbestendig bovendeel
HRO - Hittebestendige zolen (tot 1 min. Contacttijd bij 300 ° C)

De enige gedekte risico's zijn die welke worden aangegeven door de symbolen op het schoeisel. Symbolen zijn beschermingsspecifiek. Latere toevoegingen kunnen productkenmerken wijzigen.

Het is belangrijk dat het voor slijtage geselecteerde schoeisel geschikt is voor de vereiste bescherming en slijtageomgeving. Als er geen slijtageomgeving bekend is, is het erg belangrijk dat er overleg plaatsvindt tussen de verkoper en de koper om, waar mogelijk, te zorgen voor het juiste schoeisel.

Om de beste service en slijtage van schoeisel te garanderen, is het belangrijk dat het schoeisel regelmatig wordt schoongemaakt en behandeld met een goed gepatenteerd reinigingsproduct. Gebruik geen bijtende reinigingsmiddelen. Wanneer schoeisel wordt blootgesteld aan natte omstandigheden, mag het na gebruik op natuurlijke wijze drogen op een koele, droge plaats en mag het niet geforceerd worden gedroogd, aangezien dit kan leiden tot aantasting van het bovenmateriaal. Bij opslag onder normale omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) is de ouderdomsdatum van een schoeisel over het algemeen ongeveer 2 jaar. 


Dit schoeisel is met succes getest volgens EN ISO 20345: 2011, slipvast en de volgende markeringssymbolen zijn van toepassing:


Markering van product voor antislip-eigenschappen Markeringscode
Keramische tegel met natriumlaurylsulfaat SRA

* Opmerking: in bepaalde omgevingen kan nog steeds slip optreden


Als het schoeisel wordt verzorgd en gedragen in de juiste werkomgeving en wordt opgeslagen in droge, geventileerde omstandigheden, moet het een goede levensduur hebben, zonder voortijdig falen van de buitenzool, het stiksel van het bovenwerk en het bovenwerk. De werkelijke levensduur van schoeisel is afhankelijk van het type schoeisel, omgevingsfactoren die de slijtage, vervuiling en degradatie van het product kunnen beïnvloeden.


Markering op schoenen geeft aan dat het schoeisel een licentie heeft volgens de PBM-verordening en als volgt is:


UL1 Artikel nr.
Trendy Europa A/S De naam van de fabrikant
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Denemarken
Postadres van de fabrikant
CE CE-markering
EN ISO 20345: 2011 Aantal Europese norm
SB Beschermingscategorie
E Energieabsorptie van het zitgedeelte
SRA Type slipweerstand

Categorieën veiligheidsschoeisel:

SB - Professionele veiligheidsschoen met neus, ontworpen om stootkrachten tot 200 J te weerstaan
S1 - Gesloten rugdeel, antistatische eigenschappen, schokabsorberende hielen, weerstand tegen brandstoffen
S2 - als S1 + Waterafstotend (penetratie en absorptie)
S3 - als S2 + Weerstand tegen penetratie door scherpe voorwerpen. Profielzolen

Als het schoeisel beschadigd raakt, blijft het niet het gespecificeerde beschermingsniveau bieden en om ervoor te zorgen dat de drager de maximale bescherming blijft genieten, moet het schoeisel onmiddellijk worden vervangen.

De verpakking die op het verkooppunt bij het schoeisel wordt geleverd, is bedoeld om ervoor te zorgen dat het schoeisel in dezelfde staat aan de klant wordt geleverd als bij verzending; de doos kan ook worden gebruikt om het schoeisel in op te bergen wanneer het niet wordt gedragen. Wanneer het in dozen verpakte schoeisel wordt opgeslagen, mogen er geen zware voorwerpen op worden geplaatst, aangezien dit de verpakking en mogelijke schade aan het schoeisel kan beschadigen.

Het schoeisel wordt geleverd met een uitneembare binnenzool. Let op: de test is uitgevoerd met de binnenzool op zijn plaats. Het schoeisel mag alleen worden gebruikt als de binnenzool op zijn plaats zit. De binnenzool mag alleen worden vervangen door een vergelijkbare binnenzool geleverd door de oorspronkelijke schoenenfabrikant.


Antistatisch schoeisel

Uw nieuw aangeschafte veiligheidsschoenen zijn antistatisch; hieronder volgt een korte uitleg. Antistatisch schoeisel moet worden gebruikt om elektrostatische ladingen tot een minimum te beperken en zo het risico op vonkontsteking van bijvoorbeeld brandbare stoffen en dampen te vermijden. En als het risico op elektrische schokken door elektrische apparaten of onder spanning staande onderdelen niet volledig is geëlimineerd. Opgemerkt moet worden dat antistatisch schoeisel geen afdoende bescherming tegen elektrische schokken kan garanderen, aangezien het alleen een weerstand tussen voet en vloer introduceert. Als het risico op elektrische schokken niet volledig is geëlimineerd, zijn aanvullende maatregelen om het risico te vermijden essentieel. Dergelijke maatregelen, evenals de hieronder vermelde aanvullende tests, moeten een routineonderdeel zijn van de ongevallenpreventieprofessionalgramik van de werkplek. De ervaring heeft geleerd dat het ontladingspad door het product voor antistatische doeleinden normaal gesproken een elektrische weerstand van minder dan 1000 M moet hebbenΩop elk moment gedurende de levensduur. Een waarde van 100 KΩis gespecificeerd als de laagste weerstandslimiet van een product wanneer het nieuw is, om een ​​beperkte bescherming te bieden tegen gevaarlijke elektrische schokken of ontsteking in het geval dat een elektrisch apparaat defect raakt bij bedrijf met spanningen tot 250V. Onder bepaalde omstandigheden moeten de gebruikers zich er echter van bewust zijn dat het schoeisel onvoldoende bescherming kan bieden en dat er te allen tijde aanvullende voorzieningen moeten worden getroffen om de drager te beschermen. De elektrische weerstand van dit type schoenen kan aanzienlijk worden gewijzigd door buigen, vervuiling of vocht. Dit schoeisel zal zijn beoogde functie niet uitoefenen als het in natte omstandigheden wordt gedragen. Het is daarom noodzakelijk ervoor te zorgen dat het product in staat is zijn ontworpen functie te vervullen bij het afvoeren van elektrostatische ladingen en ook enige bescherming te geven gedurende zijn hele levensduur. De gebruiker wordt aanbevolen om een ​​interne test voor elektrische weerstand op te stellen en deze regelmatig en regelmatig te gebruiken. Als het schoeisel wordt gedragen in natte omstandigheden waar het zoolmateriaal vervuild raakt, moeten dragers altijd de elektrische eigenschappen van het schoeisel controleren voordat ze een gevarengebied betreden. Waar antistatisch schoeisel wordt gebruikt, moet de weerstand van het vloeroppervlak zodanig zijn dat de bescherming die het schoeisel biedt niet wordt aangetast. Bij gebruik mogen er geen isolerende elementen met uitzondering van een normale slang tussen de binnenzool van het schoeisel en de voet van de drager worden aangebracht. Als er een inzetstuk tussen de binnenzool en de voet wordt geplaatst, moet het gecombineerde schoeisel / inzetstuk worden gecontroleerd op elektrische eigenschappen. 


Draag leven

De levensduur van schoenen is niet eindeloos. De exacte levensduur van het product hangt sterk af van hoe en waar het wordt gedragen en onderhouden. Het is daarom erg belangrijk dat u het schoeisel voor gebruik zorgvuldig onderzoekt en het vervangt zodra het ongeschikt lijkt voor slijtage. Zorgvuldige aandacht moet worden besteed aan de staat van de bovenste stiksels, slijtage van het loopzoolpatroon en de conditie van de boven- / buitenzoolverbinding. Vervang schoenen tijdig, vooral als ze ernstig beschadigd of versleten zijn. Door de jaren heen kunnen de eigenschappen van het materiaal negatief worden beïnvloed door elementen zoals microben, vocht en / of temperatuur. Dit geldt ook voor ongebruikte schoenen. 


Schoonmaak

Maak uw schoenen regelmatig schoon met hoogwaardige reinigingsbehandelingen die worden aanbevolen als geschikt voor het doel. Gebruik nooit bijtende of bijtende schoonmaakmiddelen.


Neem voor meer informatie contact op met:

Luchttox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Denemarken
Tel: +45 71994040 XNUMX XNUMX

DE FORMULE RANGE

Veiligheidsschoenen FM1

Dit veiligheidsschoeisel voldoet aan de Verordening Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Verordening 2016/425) en voldoet aan de eisen van de Europese norm EN ISO 20345: 2011. Het is gecertificeerd door SGS FIMKO Ltd Finland (aangemelde instantie 0098), Postbus 30 (Särkiniementie 3), 00211 Helsinki, Finland.

Veiligheidsschoenen zijn ontworpen om het risico op letsel dat de drager tijdens het gebruik kan veroorzaken, te minimaliseren. Het is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een veilige werkomgeving en zal letsel niet volledig voorkomen als zich een ongeval voordoet dat de testlimieten van EN ISO 20345: 2011 overschrijdt. De grootte range is 39-47.

Het schoeisel beschermt de tenen van de drager tegen het risico van letsel door vallende voorwerpen en bekneld raken tijdens het dragen in industriële en commerciële omgevingen waar mogelijke gevaren optreden met de volgende bescherming plus, indien van toepassing, extra bescherming.

De geleverde impactbescherming is 200 Joule.
De geboden compressiebescherming is 15,000 Newton.


Extra bescherming kan worden geboden en wordt als volgt op het product aangegeven:

P Tussenzool van staal of glasvezel, ontworpen om perforatiekrachten tot 1100 Newton te weerstaan
C - Elektrische weerstand minder dan 100 kΩ
A - Materialen en structuur ontworpen om statische elektriciteitsladingen af ​​te voeren (resistiviteit range tussen 0,1 en 1000 100 M.)
E - Het energieabsorptievermogen in het gebied van de hiel is groter dan / gelijk aan 20 J
HI - Schoeisel geïsoleerd tegen hitte, ontworpen om de temperatuuropbouw te vertragen (minder dan 22 ° C)
CI - Schoeisel geïsoleerd tegen kou, ontworpen om de temperatuurdaling te vertragen (minder dan 10 ° C)
FO - Weerstand tegen brandstoffen
WRU - Waterbestendig bovendeel
HRO - Hittebestendige zolen (tot 1 min. Contacttijd bij 300 ° C)

De enige gedekte risico's zijn die welke worden aangegeven door de symbolen op het schoeisel. Symbolen zijn beschermingsspecifiek. Latere toevoegingen kunnen productkenmerken wijzigen.

Het is belangrijk dat het voor slijtage geselecteerde schoeisel geschikt is voor de vereiste bescherming en slijtageomgeving. Als er geen slijtageomgeving bekend is, is het erg belangrijk dat er overleg plaatsvindt tussen de verkoper en de koper om, waar mogelijk, te zorgen voor het juiste schoeisel.

Om de beste service en slijtage van schoeisel te garanderen, is het belangrijk dat het schoeisel regelmatig wordt schoongemaakt en behandeld met een goed gepatenteerd reinigingsproduct. Gebruik geen bijtende reinigingsmiddelen. Wanneer schoeisel wordt blootgesteld aan natte omstandigheden, mag het na gebruik op natuurlijke wijze drogen op een koele, droge plaats en mag het niet geforceerd worden gedroogd, aangezien dit kan leiden tot aantasting van het bovenmateriaal. Bij opslag onder normale omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) is de ouderdomsdatum van een schoeisel over het algemeen ongeveer 2 jaar. 


Dit schoeisel is met succes getest volgens EN ISO 20345: 2011, slipvast en de volgende markeringssymbolen zijn van toepassing:


Markering van product voor antislip-eigenschappen Markeringscode
Antislip op zowel keramische tegels als stalen vloer SRC

* Opmerking: in bepaalde omgevingen kan nog steeds slip optreden


Als het schoeisel wordt verzorgd en gedragen in de juiste werkomgeving en wordt opgeslagen in droge, geventileerde omstandigheden, moet het een goede levensduur hebben, zonder voortijdig falen van de buitenzool, het stiksel van het bovenwerk en het bovenwerk. De werkelijke levensduur van schoeisel is afhankelijk van het type schoeisel, omgevingsfactoren die de slijtage, vervuiling en degradatie van het product kunnen beïnvloeden.


Markering op schoenen geeft aan dat het schoeisel een licentie heeft volgens de PBM-verordening en als volgt is:


FM1 Artikel nr.
Luchttox Industries A/S De naam van de fabrikant
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Denemarken
Postadres van de fabrikant
CE CE-markering
EN ISO 20345: 2011 Aantal Europese norm
S1 Beschermingscategorie
P Penetratieweerstand
HRO Hittebestendige zool
SRC Type slipweerstand

Categorieën veiligheidsschoeisel:

SB - Professionele veiligheidsschoen met neus, ontworpen om stootkrachten tot 200 J te weerstaan
S1 - Gesloten rugdeel, antistatische eigenschappen, schokabsorberende hielen, weerstand tegen brandstoffen
S2 - als S1 + Waterafstotend (penetratie en absorptie)
S3 - als S2 + Weerstand tegen penetratie door scherpe voorwerpen. Profielzolen

Als het schoeisel beschadigd raakt, blijft het niet het gespecificeerde beschermingsniveau bieden en om ervoor te zorgen dat de drager de maximale bescherming blijft genieten, moet het schoeisel onmiddellijk worden vervangen.

De verpakking die op het verkooppunt bij het schoeisel wordt geleverd, is bedoeld om ervoor te zorgen dat het schoeisel in dezelfde staat aan de klant wordt geleverd als bij verzending; de doos kan ook worden gebruikt om het schoeisel in op te bergen wanneer het niet wordt gedragen. Wanneer het in dozen verpakte schoeisel wordt opgeslagen, mogen er geen zware voorwerpen op worden geplaatst, aangezien dit de verpakking en mogelijke schade aan het schoeisel kan beschadigen.

Het schoeisel wordt geleverd met een uitneembare binnenzool. Let op: de test is uitgevoerd met de binnenzool op zijn plaats. Het schoeisel mag alleen worden gebruikt als de binnenzool op zijn plaats zit. De binnenzool mag alleen worden vervangen door een vergelijkbare binnenzool geleverd door de oorspronkelijke schoenenfabrikant.


Penetratieweerstand
In dit schoeisel wordt een niet-metalen penetratiebestendige inzet gebruikt.

De penetratieweerstand van dit schoeisel is in het laboratorium gemeten met een afgeknotte spijker met een diameter van 4,5 mm en een kracht van 1100 N. Hogere krachten of spijkers met een kleinere diameter vergroten het risico op penetratie. In dergelijke omstandigheden moeten alternatieve preventieve maatregelen worden overwogen.

Er zijn momenteel twee generieke soorten penetratiebestendige inzetstukken verkrijgbaar in PBM-schoenen. Dit zijn metaalsoorten en die van niet-metalen materialen. Beide typen voldoen aan de minimale vereisten voor penetratieweerstand van de standaard die op dit schoeisel is gemarkeerd, maar elk heeft verschillende extra voor- of nadelen, waaronder de volgende:

Metaal: wordt minder beïnvloed door de vorm van het scherpe voorwerp / gevaar (dwz diameter, geometrie, scherpte), maar als gevolg van schoenmaakbeperkingen beslaat het niet het hele onderste deel van de schoen;

Niet van metaal: is mogelijk lichter, flexibeler en biedt een groter dekkingsgebied in vergelijking met metaal, maar de penetratieweerstand kan meer variëren afhankelijk van de vorm van het scherpe object / gevaar (dwz diameter, geometrie, scherpte)

Neem voor meer informatie over het type penetratiebestendig inzetstuk in uw schoenen contact op met de fabrikant of leverancier die in deze instructies wordt beschreven.


Antistatisch schoeisel

Uw nieuw aangeschafte veiligheidsschoenen zijn antistatisch; hieronder volgt een korte uitleg. Antistatisch schoeisel moet worden gebruikt om elektrostatische ladingen tot een minimum te beperken en zo het risico op vonkontsteking van bijvoorbeeld brandbare stoffen en dampen te vermijden. En als het risico op elektrische schokken door elektrische apparaten of onder spanning staande onderdelen niet volledig is geëlimineerd. Opgemerkt moet worden dat antistatisch schoeisel geen afdoende bescherming tegen elektrische schokken kan garanderen, aangezien het alleen een weerstand tussen voet en vloer introduceert. Als het risico op elektrische schokken niet volledig is geëlimineerd, zijn aanvullende maatregelen om het risico te vermijden essentieel. Dergelijke maatregelen, evenals de hieronder vermelde aanvullende tests, moeten een routineonderdeel zijn van de ongevallenpreventieprofessionalgramik van de werkplek. De ervaring heeft geleerd dat het ontladingspad door het product voor antistatische doeleinden normaal gesproken een elektrische weerstand van minder dan 1000 M moet hebbenΩop elk moment gedurende de levensduur. Een waarde van 100 KΩis gespecificeerd als de laagste weerstandslimiet van een product wanneer het nieuw is, om een ​​beperkte bescherming te bieden tegen gevaarlijke elektrische schokken of ontsteking in het geval dat een elektrisch apparaat defect raakt bij bedrijf met spanningen tot 250V. Onder bepaalde omstandigheden moeten de gebruikers zich er echter van bewust zijn dat het schoeisel onvoldoende bescherming kan bieden en dat er te allen tijde aanvullende voorzieningen moeten worden getroffen om de drager te beschermen. De elektrische weerstand van dit type schoenen kan aanzienlijk worden gewijzigd door buigen, vervuiling of vocht. Dit schoeisel zal zijn beoogde functie niet uitoefenen als het in natte omstandigheden wordt gedragen. Het is daarom noodzakelijk ervoor te zorgen dat het product in staat is zijn ontworpen functie te vervullen bij het afvoeren van elektrostatische ladingen en ook enige bescherming te geven gedurende zijn hele levensduur. De gebruiker wordt aanbevolen om een ​​interne test voor elektrische weerstand op te stellen en deze regelmatig en regelmatig te gebruiken. Als het schoeisel wordt gedragen in natte omstandigheden waar het zoolmateriaal vervuild raakt, moeten dragers altijd de elektrische eigenschappen van het schoeisel controleren voordat ze een gevarengebied betreden. Waar antistatisch schoeisel wordt gebruikt, moet de weerstand van het vloeroppervlak zodanig zijn dat de bescherming die het schoeisel biedt niet wordt aangetast. Bij gebruik mogen er geen isolerende elementen met uitzondering van een normale slang tussen de binnenzool van het schoeisel en de voet van de drager worden aangebracht. Als er een inzetstuk tussen de binnenzool en de voet wordt geplaatst, moet het gecombineerde schoeisel / inzetstuk worden gecontroleerd op elektrische eigenschappen. 


Draag leven

De levensduur van schoenen is niet eindeloos. De exacte levensduur van het product hangt sterk af van hoe en waar het wordt gedragen en onderhouden. Het is daarom erg belangrijk dat u het schoeisel voor gebruik zorgvuldig onderzoekt en het vervangt zodra het ongeschikt lijkt voor slijtage. Zorgvuldige aandacht moet worden besteed aan de staat van de bovenste stiksels, slijtage van het loopzoolpatroon en de conditie van de boven- / buitenzoolverbinding. Vervang schoenen tijdig, vooral als ze ernstig beschadigd of versleten zijn. Door de jaren heen kunnen de eigenschappen van het materiaal negatief worden beïnvloed door elementen zoals microben, vocht en / of temperatuur. Dit geldt ook voor ongebruikte schoenen. 


Schoonmaak

Maak uw schoenen regelmatig schoon met hoogwaardige reinigingsbehandelingen die worden aanbevolen als geschikt voor het doel. Gebruik nooit bijtende of bijtende schoonmaakmiddelen.


Neem voor meer informatie contact op met:

Luchttox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Denemarken
Tel: +45 71994040 XNUMX XNUMX